19:51 27.11.2019

Глава МЗС Словаччини Лайчак відвідає Київ і Станицю Луганську

1 хв читати
Глава МЗС Словаччини Лайчак відвідає Київ і Станицю Луганську

28-29 листопада Україну з робочим візитом відвідає нинішній глава ОБСЄ, міністр закордонних і європейських справ Словацької Республіки Мирослав Лайчак.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, мета візиту глави зовнішньополітичного відомства - підбиття підсумків головування Словаччини в ОБСЄ протягом 2019 року, узгодження позицій, важливих для збереження ключової уваги ОБСЄ як регіональної організації безпеки до викликів, спричинених російською агресією проти України.

Відбудеться обмін думками щодо підготовки до засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, запланованого на 5-6 грудня в Братиславі.

Програма візиту передбачає спільну поїздку міністрів закордонних справ України Вадима Пристайка та Словаччини Мирослава Лайчака до Станиці Луганської.

Раніше Лайчак відвідував Київ 13-14 вересня поточного року, де зустрівся з представниками влади України, а також виступив на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

Тоді ж Вадим Пристайко запросив голову ОБСЄ разом відвідати Станицю Луганську (Луганська обл.) та оглянути роботи з відновлення інфраструктури, однак поїздка не відбулася через несприятливі для польотів погодні умови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА