20:59 27.11.2019

Глава МЗС Франції попередив про можливість відновлення санкцій ООН проти Ірану

1 хв читати
Глава МЗС Франції попередив про можливість відновлення санкцій ООН проти Ірану

Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан у зв'язку зі скороченням Іраном зобов'язань з ядерної угоди нагадав про можливість вдатися до дій, які у підсумку можуть означати відновлення санкцій ООН проти Ірану, повідомили французькі ЗМІ.

Відповідний механізм врегулювання розбіжностей, нагадують ЗМІ, міститься в Спільному всеосяжному плані дій (СВПД) щодо ядерної програми Тегерана.

"Кожні два місяці Іран відсікає частину (від СВПД - ІФ) - такою мірою, що ми - я кажу про це абсолютно ясно - сьогодні замислюємося над тим, щоб задіяти механізм врегулювання суперечок, що міститься в договорі", - наводять французькі ЗМІ слова міністра, сказані в середу перед Національними зборами Франції.

Іран і "шістка" країн (Росія, США, Франція, Німеччина, Велика Британія і Китай) в 2015 році погодили СВПД, який мав на увазі скасування санкцій щодо Ірану в обмін на його кроки щодо ядерної програми. Однак у 2018 році президент США Дональд Трамп вирішив покинути СВПД і повернути американські санкції щодо Ірану.

У відповідь Іран став скорочувати зобов'язання щодо ядерної угоди. Так, у листопаді в рамках чергового етапу скорочення зобов'язань Іран відновив збагачення урану на заводі Фордо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА