08:47 28.11.2019

ЄС проти непропорційного придушення протестів в Ірані, але не пов'язує це із СВПД

2 хв читати
ЄС проти непропорційного придушення протестів в Ірані, але не пов'язує це із СВПД

Протести в Ірані породжені надзвичайно важкою економічною ситуацією, заявила в середу в Страсбурзі глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

"Громадяни мають право на мирні маніфестації, і в жодному разі не може бути виправдане непропорційне використання сили підрозділами безпеки. Будь-який випадок насильства повинен бути підданий владою незалежному розслідуванню", - сказала Федеріка Могеріні, виступаючи на останній для неї на посаді високого представника ЄС сесії Європарламенту.

Вона також підкреслила, що в ЄС очікують від іранського уряду гарантій доступу до інтернету і постійного вільного поширення інформації.

Федеріка Могеріні зазначила, що вважає за необхідне звернути увагу на те, що "все це не стосується ядерної угоди з Іраном".

"Ми продовжуємо вірити в дипломатичну цінність цієї ядерної угоди з Іраном навіть при тому, що ні для кого не є секретом: дотримання і збереження цієї угоди стає все більш і більш складним", - сказала глава європейської дипломатії.

Вона нагадала про проведення 6 грудня у Відні засідання спільної комісії Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо іранської ядерної програми на експертному рівні.

Будучи координатором цієї спільної комісії, вона намагається підтримувати єдність країн ЄС, що, за її словами, забезпечується, але також і єдність усіх учасників цієї угоди, що залишилися після виходу з неї США.

"Зі свого боку я вважаю, що така єдність важлива, якщо ми хочемо гарантувати збереження цієї угоди в силу можливого", - додала Федеріка Могеріні.

"Кілька тижнів тому ми домовилися докласти всіх зусиль і всю необхідну енергію для дотримання цієї угоди. І я, звичайно, бажаю успіхів моєму наступнику, який візьме на себе цю особливо важку роль з координації спільної комісії ядерної угоди", - уклала високий представник ЄС із закордонних справ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА