11:02 28.11.2019

Клітіна вимагає звільнення голови "Укрзалізниці" та держсекретаря Мінінфраструктури

2 хв читати
Клітіна вимагає звільнення голови "Укрзалізниці" та держсекретаря Мінінфраструктури

Екс-заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Олександра Клітіна, звільнена з посади за поданням глави відомства Владислава Криклія, вимагає звільнити голову АТ "Укрзалізниця" (УЗ) Євгена Кравцова й держсекретаря Мінінфраструктури, екс-начальника департаменту інвестиційної політики УЗ Андрія Галущака.

"Навіть якщо припустити - міністр мене звільнив, бо "Джокер" написав, що я хочу на його місце? Якщо міністр вважає це листування правдою, то чому Галущак і Кравцов іще не звільнені? Бо, як сказав міністр, Галущак "хароший апаратчік"? Я вважаю, що менеджмент УЗ і наглядову раду, що прикриває Кравцова як тільки може, потрібно гнати, скільки б іноземців там не сиділо! Зі свого боку я вимагаю звільнення Кравцова і Галущака! Чи міністру забракне тут сміливості?" - написала вона вранці в четвер на своїй сторінці у Facebook.

Вона також наголосила, що "Укрзалізниця" мала була розділена на трьох незалежних операторів, а створення холдингу, як того хоче Кравцов, - це зайві корупційні ризики. За словами Клітіної, її позицію підтримує і Світовий банк.

Екс-заступник міністра також порушила питання проведення тендера на купівлю локомотивів.

"Я не розумію, чому міністр і менеджмент УЗ ведуть переговори тільки з китайськими виробниками, а, наприклад, компанія Alstom (Франція - ІФ) місяцями благає про зустріч із міністром. Ще Кравцов нахабно заявляє, що виграють китайці, тому що ціна у них нижче. А скільки ми заплатимо потім за сервіс або за фінансові умови?" - запитує вона.

При цьому Клітіна вважає, що причин для її звільнення немає, а скандал із листуванням - всього лише привід прибрати її з посади.

Як повідомлялося, 27 листопада Кабінет міністрів звільнив заступника міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Клітіну, яка обіймала цю посаду з 18 вересня 2019 року.

Спочатку вона потрапила в скандал через нардепа Антона Полякова, який 19 листопада оприлюднив аудіозапис, де чоловіки обговорюють Клітіну як нового заступника міністра.

Інший скандал виник після оприлюднення переписки пранкером "Джокер". Говорячи про закупівлю локомотивів для АТ "Укрзалізниця", Клітіна звинуватила міністра інфраструктури Владислава Криклія в корупції, написавши, що він "каламутить із тендерами".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА