15:33 28.11.2019

НБУ подав до суду на Дубінського

2 хв читати
НБУ подав до суду на Дубінського

Солом'янський райсуд Києва 12 листопада відкрив провадження за позовом Національного банку України (НБУ) до депутата Верховної Ради Олександра Дубінського (фракція "Слуга народу") про захист ділової репутації, повідомив НБУ на сайті.

Центробанк вимагає спростувати інформацію про те, що його керівництво в особі голови Якова Смолія та його першого заступника Катерини Рожкової нібито організувало "злодійську схему" з виведення банків із ринку за хабарі від їхніх акціонерів для подальшої виплати їм компенсації з держбюджету.

НБУ заявляє: обвинувачення в організації "злодійської схеми" з виведення банків з ринку безпідставні та абсурдні, вони мають на меті дискредитувати реформу банківського сектору та підірвати довіру до центробанку.

"Очищення банківського ринку, яке було у 2014–2016 роках, відбувалося відповідно до вимог чинного законодавства України та стосувалося банків, які мали недостатність капіталу та були не здатні виконувати зобов’язання перед вкладниками; банків, які займалися відмиванням грошей через схемні операції, та банків, які використовували кошти вкладників для фінансування бізнес-проектів власника банку чи його родичів", - пояснюється в повідомленні.

НБУ також нагадав, що Радикал Банк, який Дубінський навів як приклад, закрито за грубі порушення у сфері готівкового обігу.

"Не відповідає дійсності й інформація, що Національний банк "допомагає Сергію Курченку, виплачуючи йому з бюджету 128 млн грн". Національний банк не відшкодовував і не допомагає ні Сергію Курченку, ні акціонеру Радикал Банку ТОВ "Промислова інноваційна компанія", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, НБУ днями заявив, що тиск на нього через замовні спекуляції та наклеп у ЗМІ та проплачені під його стінами мітинги здійснює олігарх і екс-власник ПриватБанку Ігор Коломойський, а атака реалізується через Дубінського, якого в медіа називають рупором олігарха Коломойського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА