16:09 28.11.2019

Апеляційний суд відмовив в арешті Ляшка

2 хв читати
Апеляційний суд відмовив в арешті Ляшка

Апеляційний суд Київської області залишив у силі запобіжний захід для колишнього народного депутата, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - особисте поручительство.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Київської області, апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції.

"Рішення суду першої інстанції залишається без змін, відповідно в задоволенні апеляційної скарги прокуратури відмовлено", - сказали в прес-службі, зазначивши, що прокуратура просила про арешт Ляшка.

Як повідомлялося, увечері 6 листопада в залі іноземних делегацій Міжнародного аеропорту "Бориспіль" стався інцидент між Ляшком і народним депутатом фракції "Слуга народу" Андрієм Герусом. Голова Радикальної партії звинуватив Геруса в лобіюванні поправки, що дає можливість закуповувати Україні російську електроенергію. Про факт бійки правоохоронним органам повідомили працівники аеропорту.

18 листопада Ляшко отримав підозру через бійку з Герусом, а також приніс заяву з вимогою про відкриття кримінального провадження проти Геруса за "державну зраду" та "зловживання владою". Прокуратура повідомила Ляшку про підозру в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча), що передбачає безальтернативний арешт.

19 листопада Бориспільський суд (Київська обл.) відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді тримання для Ляшка, відпустивши його під особисте поручительство нардепів Вікторії Сюмар (фракція "Євросолідарність") та Михайла Волинця (фракція "Батьківщина").

25 листопада прокуратура Київської області повідомила, що оскаржить рішення суду, яким Ляшку обрано запобіжний захід у вигляді особистого поручительства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА