16:49 28.11.2019

США і Велика Британія запропонували свої кандидатури до складу комісії етики та доброчесності при Вищій раді правосуддя - Офіс президента

2 хв читати
США і Велика Британія запропонували свої кандидатури до складу комісії етики та доброчесності при Вищій раді правосуддя - Офіс президента

Агентство США з міжнародного розвитку та Посольство Великої Британії в Україні направили на адресу Вищої ради правосуддя пропозиції щодо міжнародних експертів до складу Комісії з питань доброчесності та етики при ВРП.

"Про номінування експертів вони повідомили також Офісу президента, який ініціював реформування судової системи", - повідомляє в четвер прес-служба ОП.

Так, західні партнери запропонували кандидатури екс-голови Міжнародної комісії проти безкарності в Гватемалі, створеної ООН, Карлоса Кастресани; колишнього генерального директора Європейського бюро з боротьби з шахрайством Джованні Кесслера; колишнього начальника федерального Управління боротьби з корупцією в державній сфері США Роберта Корді.

Крім того, до переліку експертів було включено екс-суддю апеляційного суду Гватемали Клаудіу Ескобар на випадок, якщо хтось із трьох запропонованих експертів зі певних причин не зможе виконувати функції члена комісії.

Усі четверо експертів були раніше запропоновані до складу Громадської ради міжнародних експертів, створеної відповідно до закону України "Про Вищий антикорупційний суд".

"Таким чином, Агентство США з міжнародного розвитку та Посольство Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні виконали норму ст. 28-1 закону України "Про Вищу раду правосуддя", за якою міжнародні та іноземні організації подають пропозиції щодо міжнародних експертів протягом двадцяти днів із моменту набуття чинності законом", - зазначили в ОП.

Ще трьох членів до складу Комісії з питань доброчесності має делегувати Вища рада правосуддя.

"Очікуємо, що процес формування Комісії з питань доброчесності та етики відбудеться без будь-яких зволікань та затягувань", - зазначили в Офісі президента.

Як повідомлялося, 16 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського управління. Документ, зокрема, передбачає створення Комісії з питань доброчесності та етики, яка має повноваження оцінювання членів Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та суддів Верховного Суду щодо відповідності критеріям доброчесності та професійної етики, і, в разі виявлення невідповідності, ініціювати їх звільнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА