07:23 29.11.2019

Новий голова Євроради бачить своє головне завдання в захисті клімату

1 хв читати
Новий голова Євроради бачить своє головне завдання в захисті клімату

Майбутній глава Європейської ради бельгієць Шарль Мішель назвав найважливішим пріоритетом свого мандата боротьбу проти кліматичних змін.

"Найперший пріоритет для мене - це кліматичні зміни", - заявив він у четвер в інтерв'ю журналістам телеканалу RTBF, напередодні церемонії передачі повноважень поляком Дональдом Туском, який покидає цей пост.

За словами Мішеля, Європа повинна стати двигуном "зміни парадигми".

Він наголосив, що в останні десятиліття західні країни забезпечували прогрес шляхом надмірної експлуатації природних ресурсів.

"Будемо змінювати цю модель", - сказав колишній прем'єр-міністр Бельгії.

Для цього, вважає він, треба створювати умови, які спонукають дослідників, підприємців, громадян брати участь в загальному мобілізуючому проекті.

"Я хочу, щоб ми поступово зробили Європу глобальним, у світовому плані, лідером, стосовно "зеленої економіки"", - заявив Мішель.

Це, пояснив він, означає мобілізувати зусилля, щоб змусити відступити загрозу клімату, заснувати вуглецевий нейтралітет, перетворити Європу в перший кліматично нейтральний континент. Для цього потрібні фінанси, визнав новий глава Євроради.

Водночас він запевнив, що для цього у нього є "конкретні ідеї, наприклад, реформувати Європейський інвестиційний банк, щоб він став банком, мобілізованим для клімату, який згодом гратиме роль (...) "банку клімату"".

Інший фінансовий ресурс Мішель бачить у тому, щоб мінімум 25% довгострокового бюджету ЄС виділялося на захист клімату, хоча і вважає це "складними дебатами".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА