15:44 29.11.2019

ВАКС відправив заступника начальника Київської міської митниці ДФС Тупальського під нічний домашній арешт

2 хв читати
ВАКС відправив заступника начальника Київської міської митниці ДФС Тупальського під нічний домашній арешт

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту заступнику начальника Київської міської митниці ДФС Сергію Тупальському, якого підозрюють у причетності до незаконної схеми з розмитнення імпортованих товарів.

"Тупальському обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в п'ятницю.

САП у своєму клопотанні просила обрати Тупальському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 57 млн грн.

"Ми оскаржуватимемо обрану міру запобіжного заходу", - додали у прокуратурі.

Як повідомлялося, 26 листопада співробітники НАБУ та САП затримали десятьох осіб за підозрою у злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них - сім співробітників органів митного контролю. Заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський у Facebook повідомив, що в його будинку відбуваються обшуки.

За припущеннями ЗМІ, обшуки й затримання пов'язані зі "справою Альперіна".

Увечері того самого дня президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці втік один із фігурантів справи, підприємець Вадим Альперін.

"Під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів навколо й безпосередньо на митниці від правоохоронців утік пан Альперін, якого вважають одним із хрещених батьків контрабанди в Україну. Однак далеко він не добіг - кордони надійно перекриті, отже, Вадим Альперін ховається десь у країні", - написав президент.

Він закликав усіх допомогти з пошуками зловмисника та повідомляти наявну інформацію про його місцеперебування на гарячу лінію НАБУ.

Через певний час адвокат Альперіна Андрій Федур повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що його клієнт 27 листопада прийде на допит до САП.

27 листопада детективи НАБУ повідомили про підозру десятьом фігурантам справи. У той самий день затримали Альперіна, який прийшов у САП. 28 листопада йому вручили повідомлення про підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА