16:47 29.11.2019

Прем'єр Іраку вирішив подати у відставку на тлі акцій протесту

1 хв читати
Прем'єр Іраку вирішив подати у відставку на тлі акцій протесту

Прем'єр-міністр Іраку Аділь Абдул-Махді заявив, що подасть у відставку на тлі антиурядових протестів і заворушень, які не вщухають два місяці, повідомило у п'ятницю агентство Associated Press (AP).

"Я подам парламенту офіційне прохання про відставку з посади прем'єр-міністра - так, щоб парламент міг розглянути нові кандидатури", - йдеться в заяві Абдула-Махді, поширеній у п'ятницю.

Коли саме він поінформує парламент про відставку, поки що не повідомляється.

Заява прем'єра відбулася після п'ятничної проповіді аятоли Алі ас-Сістані - найвпливовішої духовної особи серед іракських шиїтів. Він закликав парламент "переглянути свій вибір" щодо уряду Іраку.

За даними AP, напередодні в Багдаді, Ен-Наджафі та Ен-Насирії іракські сили безпеки вбили 40 учасників акцій протесту.

В Іраку від початку демонстрацій 1 жовтня загинули щонайменше 350 осіб, тисячі дістали поранень. Учасники протестів спочатку вимагали від влади звернути увагу на безробіття серед молоді та корупцію, потім почали наполягати на зміні нинішньої політичної системи.

Прем'єр Іраку Аділь Абдул-Махді обіцяв провести перестановки в уряді, а також реалізувати реформи в соціальній сфері, проте демонстранти залишилися цим незадоволені. Тепер вони виступають за відставку політичного керівництва країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА