19:39 29.11.2019

Оператори ГТС України та Польщі домовилися про співпрацю за європейськими правилами в точках з'єднання Германовичі/Дроздовичі

2 хв читати
Оператори ГТС України та Польщі домовилися про співпрацю за європейськими правилами в точках з'єднання Германовичі/Дроздовичі

АТ "Укртрансгаз" (УТГ), ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" (ОГТСУ) домовилися з оператором польської ГТС Gaz-System про умови співпраці за європейськими правилами в точках з'єднання української та польської систем Германовичі та Дроздовичі, повідомила прес-служба ОГТСУ.

Згідно з підписаним компаніями додатком до угоди про взаємодію за точками з'єднання, з 1 грудня 2019 року в точці Германовичі буде можливе здійснення операцій за віртуальним реверсом. Алокація здійснюватиметься відповідно до операційного балансувального рахунку (ОБС).

У точці з'єднання Дроздовичі з 1 січня 2020 року послуги з транспортування газу пропонуватимуться в повній відповідності до мережевих кодексів ЄС, зокрема можливості віртуального реверсу й алокації відповідно до ОБС. До кінця цього року цю точку заблоковано за поточним контрактом із російським "Газпромом", нагадали в компанії.

"Зміни в угоді про взаємодію операторів - іще один крок до приведення правил експлуатації точок з'єднання на польсько-українському кордоні у відповідність до вимог ЄС", - зазначено в повідомленні.

З урахуванням того, що новий оператор ГТС зможе повноцінно запрацювати тільки з 1 січня 2020 року, сторони погодили передання в майбутньому угоди про взаємодію від УТГ до нового оператора ГТС.

У компанії додали, що після завершення 1 січня 2020 року чинного транзитного контракту між Україною і РФ взаємодія нового оператора ГТС із суміжними операторами може відбуватися виключно на підставі європейських правил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА