20:41 29.11.2019

Зеленський вивів Кривоноса зі складу міжвідомчої комісії з політики ВТС та експортного контролю, яку він очолював

2 хв читати
Зеленський вивів Кривоноса зі складу міжвідомчої комісії з політики ВТС та експортного контролю, яку він очолював

Президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив заступника секретаря РНБО Сергія Кривоноса від виконання обов'язків голови міжвідомчої робгрупи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави та вивів його зі складу міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Згідно з оприлюдненим на сайті глави держави у п'ятницю ввечері указом №869/2019, Зеленський вивів із персонального складу міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю Кривоноса, звільнивши його від виконання обов'язків голови цієї комісії.

"Звільнити С.Кривоноса від виконання обов'язків голови міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави", - йдеться в другому пункті цього указу.

Цим самим указом Зеленський доручив визнати такими, що втратили чинність, укази та пункти указів, якими Кривоноса було введено до складу цих комісій.

Цей указ набуває чинності з дня його опублікування.

Як повідомлялося, 8 листопада Кривонос заявив, що секретар РНБО Олексій Данілов не бачить його у своїй команді, й вирішити це питання зможе тільки Зеленський. "Як буде далі? Чесно скажу, з огляду на позицію секретаря РНБО, який не бачить мене в РНБО... Я відповів пану Данілову, що прерогатива призначення заступника та секретаря належить президенту, тому я сподіваюся на швидку зустріч із президентом, щоб розставити всі крапки над "і" та просто запитати: чи потрібен я на цій посаді? Я готовий відзвітувати, що зроблено і що ми плануємо зробити", - сказав Кривонос.

Він наголосив, що, як військова людина, на будь-якому місці, де це необхідно, виконуватиме свою роботу з захисту Української держави.

За словами Кривоноса, роль Ради національної безпеки та оборони необхідно значно посилити. Він наголосив, що насамперед треба підвищити рівень відповідальності та працездатності. Кривонос вважає, що за останні три-чотири місяці позитивний рівень сприйняття РНБО в суспільстві було втрачено. "Один (секретар РНБО Олександр Данилюк - ІФ) пішов у відставку, інший прийшов - починає організовувати нову команду... певні призначення... радників, крім негативу в суспільстві нічого не мають", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА