07:49 30.11.2019

Україна буде важливим пунктом порядку денного головування Хорватії в Раді ЄС

2 хв читати
Україна буде важливим пунктом порядку денного головування Хорватії в Раді ЄС

Під час робочого візиту до Хорватської Республіки віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба зустрівся з прем'єр-міністром Республіки Хорватія Андрієм Пленковичем, міністром закордонних і європейських справ Хорватії Горданом Грліч-Радманом і головою парламентського комітету Хорватського Сабору з європейських справ Домагоєм Іваном Мілошевичем.

"Сьогодні ми досягли згоди про те, що Україна буде важливим пунктом порядку денного хорватського головування в Раді ЄС. Уряд разом з парламентом працюватимуть, щоб європейська інтеграція України і надалі послідовно набирала обертів, зокрема, під час головування Хорватії в Раді ЄС", - цитує Кулебу прес-служба Кабміну на сайті Урядового порталу в п'ятницю.

В інформації також повідомляється, що Хорватія підтвердила налаштованість й "надалі рішуче підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України, зокрема, продовжуючи санкції ЄС проти Росії.

Прем'єр-міністр Хорватії Пленкович прийняв запрошення президента України Володимира Зеленського відвідати Україну під час головування Хорватії в Раді ЄС.

Кулеба подякував хорватській стороні за гуманітарну допомогу Україні, оздоровлення на Адріатичному узбережжі дітей учасників війни, поранених українських військових, переселенців зі сходу України, дітей з малозабезпечених сімей. До кінця поточного року хорватська сторона профінансує лікування ще однієї групи українських військовослужбовців.

"Хорватія профінансує лікування ще однієї групи українських військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

"Головне, чого ми прагнемо - прискорити інтеграцію з ЄС у тих сферах, де її відчують українські громадяни і бізнес. Ми хочемо якомога швидше отримати "промисловий безвіз" для українських товарів, спрощення митних процедур і умов ведення бізнесу, наблизити наші ринки і основні сфери життя до європейських норм і правил", - заявив Кулеба.

Дмитро Кулеба також закликав прем'єр-міністра і міністра закордонних справ Хорватії підтримати прагнення України долучитися до "Ініціативи трьох морів", що становить обопільний інтерес для України та країн Євросоюзу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії: Сподіваюся на спільну роботу зі зміцнення партнерства та забезпечення миру

У Київській області ліквідовують наслідки негоди

"Укренерго" в понеділок, 3 червня, запровадить ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський відвідає Філіппіни

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі до 17.00 зросла до 48, із них 16 на покровському напрямку

Фонд Клуні "За справедливість" домагається переслідування російських пропагандистів у Європі - Єрмак

На півдні України від початку доби знищено 38 окупантів і 14 одиниць їхньої техніки

Окупанти обстріляли інфраструктуру в Шосткинському районі, жертв немає - обладміністрація

Норвегія знову посилила схему захисту переміщених осіб з України

Із 3 червня у столичній підземці змінять графік руху поїздів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА