08:20 30.11.2019

ВАКС заарештував Альперіна з можливістю застави в 70 млн грн

2 хв читати
ВАКС заарештував Альперіна з можливістю застави в 70 млн грн

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід у вигляді арешту бізнесмену Вадиму Альперіну, призначено заставу розміром 70 млн грн.

"Організатору корупційних схем на митниці, який завдав більше 77,7 млн грн збитків, обрано запобіжний захід. Вищий антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокурорів САП і застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення 70 млн гривень застави", - йдеться в повідомленні на сторінці ВАКС в Фейсбук у п'ятницю ввечері.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила взяти Альперіна під варту із заставою 280 млн грн.

У ВАКС нагадали, що Альперіну інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч.3 ст.212, ч.2 ст.364 КК України.

Як повідомлялося, 26 листопада співробітники НАБУ та САП затримали десятьох осіб за підозрою у злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них - сім співробітників органів митного контролю. Заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський у Facebook повідомив, що в його будинку відбуваються обшуки.

За припущеннями ЗМІ, обшуки й затримання пов'язані зі "справою Альперіна".

Увечері того самого дня президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці втік один із фігурантів справи, підприємець Вадим Альперін.

"Під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів навколо й безпосередньо на митниці від правоохоронців утік пан Альперін, якого вважають одним із хрещених батьків контрабанди в Україну. Однак далеко він не добіг - кордони надійно перекриті, отже, Вадим Альперін ховається десь у країні", - написав президент.

Він закликав усіх допомогти з пошуками зловмисника та повідомляти наявну інформацію про його місцеперебування на гарячу лінію НАБУ.

Через певний час адвокат Альперіна Андрій Федур повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що його клієнт 27 листопада прийде на допит до САП.

27 листопада детективи НАБУ повідомили про підозру десятьом фігурантам справи. Того самого дня затримали Альперіна, який прийшов у САП. 28 листопада йому вручили повідомлення про підозру.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА