08:28 02.12.2019

Помпео нагадав новому європейському керівництву про спільні загрози

2 хв читати
Помпео нагадав новому європейському керівництву про спільні загрози

Держсекретар США Майк Помпео в зв'язку з початком роботи оновленого складу Європейської комісії і зміною глави Європейської ради нагадав про загрози, які, на думку Вашингтона, лунають із боку Росії, Китаю та Ірану. Коментар Помпео опублікований на сайті Держдепартаменту.

Помпео заявив, що Вашингтон розраховує на співпрацю з новим керівництвом ЄС для досягнення спільних цілей. Серед них - зміцнення торговельних відносин, сприяння європейській енергетичній незалежності, а також "протидія спільним викликам безпеки та демократичним цінностям". До них, за словами держсекретаря, належать загрози з боку Москви, Тегерана і компартії Китаю.

Держсекретар США привітав Урсулу фон дер Ляєн зі вступом на посаду глави Єврокомісії і додав, що Вашингтон націлений на зміцнення трансатлантичного партнерства з ЄС "з метою забезпечення мирного і успішного майбутнього" громадян.

Єврокомісія в новому складі приступила до роботи 1 грудня. Екс-міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн змінила на посаді глави ЄК Жан-Клода Юнкера. Верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки замість Федеріки Могеріні став екс-глава іспанського МЗС Жозеп Боррель.

29 листопада посаду покинув і глава Євроради Дональд Туск, який займав цей пост два терміни поспіль. Він передав повноваження колишньому прем'єру Бельгії Шарлю Мішелю.

Нова глава Єврокомісії, говорячи про відносини з Росією, в червні заявила про необхідність підтримувати з Москвою відносини з "позиції сили": зберігати антиросійські санкції, але водночас пропонувати їй діалог. Так само висловлювалася вона і в квітні минулого року, на посаді міністра оборони ФРН. "Президент Путін не сприймає ніякої слабкості. Визнання або поблажливість не зроблять його більш дружнім", - пояснювала свою точку зору Урсула фон дер Ляєн.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА