10:24 02.12.2019

КС у вівторок розгляне подання про положення закону про ДБР

2 хв читати
КС у вівторок розгляне подання про положення закону про ДБР

Велика палата Конституційного Суду України у вівторок, 3 грудня, розгляне справу про конституційність положень закону про "Про Державне бюро розслідувань" від 12 листопада 2015 року № 794-VIII.

"3 грудня о 10:00 Велика палата Конституційного Суду України на пленарному засіданні у формі письмового провадження розпочне розгляд справи за конституційним поданням 45 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень частини першої, пункту 1 частини третьої статті 11 Закону України "Про Державне бюро розслідувань" від 12 листопада 2015 року № 794–VIII", - повідомляє прес-служба КС у понеділок.

Зазначається, що автори клопотання оскаржують положення закону в частині закріплення повноважень президента України призначати на посаду директора ДБР, визначати трьох членів комісії з проведення конкурсу на обіймання посад директора бюро, його першого заступника та заступника.

Так, на думку нардепів, ст.106 Конституції України, не передбачає призначення президентом керівників центральних органів виконавчої влади (зокрема директора ДБР), членів конкурсної комісії з відбору керівників будь-яких центральних органів виконавчої влади.

Як повідомлялося, 29 серпня Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 45 народних депутатів щодо відповідності Конституції країни (конституційності) деяких положень закону "Про Державне бюро розслідувань" від 12 листопада 2015 року №794-VIII.

Парламентарії, зокрема, в своєму поданні просять перевірити на відповідність Конституції України (конституційності) частини першої, пункту 1 частини третьої статті 11, пунктів 1, 3 частини другої статті 23 Закону України "Про Державне бюро розслідувань".

Зокрема, йдеться в тексті подання, нардепи просять КС перевірити на відповідність статтям Конституції України та визнати неконституційними згадані вище положення закону "Про ДБР" щодо повноважень президента України призначати на посаду директора бюро, трьох членів комісії з проведення конкурсу на обіймання посади директора ДБР, його першого заступника та заступника.

Також нардепи просять суд перевірити на конституційність положення закону щодо інформування директором Держбюро розслідувань президента України з основних питань діяльності ДБР і його підрозділів, про виконання покладених на них завдань і щорічного подання главі держави письмового звіту про діяльність бюро за попередній рік і визнати ці положення неконституційними.

27 вересня КС відмовив у відкритті провадження у справі за поданням 45 народних депутатів щодо відповідності Основному закону норм закону про Державне бюро розслідувань (ДБР), у яких йдеться про звіт директора ДБР перед президентом, парламентом та урядом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА