19:04 02.12.2019

Під час протестів в Ірані загинули понад 200 осіб

2 хв читати
Під час протестів в Ірані загинули понад 200 осіб

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International підрахувала, що під час розпочатих восени протестів, що відбулися в Ірані через зростання цін на бензин, загинули щонайменше 208 осіб.

За твердженням організації, всі випадки загибелі людей відбулися менше ніж за тиждень. Раніше організація повідомляла про загибель 143 людей в Ірані.

Інформація про загиблих ґрунтується на "звітах, що заслуговують на довіру", зазначають в організації. Реальна цифра, заявляє Amnesty International, найімовірніше, вища.

За даними організації, сім'ї загиблих унаслідок протестів застерігають від розмов зі ЗМІ, їм також не дозволяють проводити жалобні церемонії, а деяких змушують платити за те, щоб їм видали тіла загиблих.

Влада Ірану в ніч на 15 листопада оголосила про підвищення цін на бензин у країні на 50% - до 15 тис. іранських ріалів за літр (близько $0,13 за літр). Такі ціни діють при купівлі до 60 літрів бензину на місяць, купівля понад норму коштуватиме вдвічі дорожче - 30 тис. ріалів за літр.

Після цього в країні розпочалися протестні акції. Акції протесту було зафіксовано в Тегерані, Мешхеді, Сирджані та в провінції Хузестан. В Ірані на час протестів майже повністю припинилася робота інтернету.

Західні ЗМІ зазначають, що іранська влада визнала загибель унаслідок заворушень п'ятьох людей, зокрема трьох співробітників служб безпеки. Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї визнавав загибель людей під час протестів, але не повідомляв про кількість загиблих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА