21:05 02.12.2019

ВАКС відхилив апеляцію Шульги на 15,4 млн грн застави у справі VAB Банку

2 хв читати
ВАКС відхилив апеляцію Шульги на 15,4 млн грн застави у справі VAB Банку

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) відхилила скаргу екс-голови банківського нагляду НБУ Алли Шульги на рішення слідчого судді ВАКС від 13 листопада про її арешт з альтернативою застави 15,368 млн грн у справі щодо стабкредиту VAB Банку.

Таке рішення суд ухвалив у понеділок, повідомила адвокат Злата Симоненко агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, детективи НАБУ 11-12 листопада повідомили про підозру екс-першому заступнику глави НБУ Олександру Писаруку, члену ради НБУ Миколі Каленському та Шульзі у заволодінні грошовими коштами стабілізаційного кредиту VAB Банку на 1,2 млрд грн у жовтні 2014 року.

Окрім них, про підозру було повідомлено ще п'ятьом особам: голові наглядової ради та заступнику голові правління VAB Банку, а також трьом посадовим особам приватних компаній, пов'язаних із власниками банку.

З 13 до 15 листопада ВАКС ухвалив рішення про домашній арешт Каленського та взяття під варту п'ятьох інших підозрюваних на 60 днів з альтернативою застави. Найбільшу суму застави визначено Шульзі - 15,368 млн грн, директору Станіславської торговельної компанії - 1,92 млн грн, екс-заступнику голови правління VAB Банку - 1,15 млн грн, директору ТОВ "Бізнес-центр "Експертиза" - 0,38 млн грн і засновнику одного з товариств - 0,58 млн грн. Писаруку ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді застави 5 млн грн без тримання під вартою.

НБУ в листопаді 2014 року через 40 днів після надання стабкредиту визнав ВіЕйБі Банк (VAB Банк, Київ) неплатоспроможним, а 20 березня 2015 року вирішив відкликати його банківську ліцензію та ліквідувати.

За даними НБУ, на початок жовтня 2014 року VAB Банк за розміром активів посідав 16-те місце (23,97 млрд грн) серед 166 банків, що діяли в країні. Його власник бізнесмен Бахматюк, мажоритарій агрохолдингів "Укрлендфармінг" та "Авангард", неодноразово звертався до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб і НБУ з пропозицією реструктуризувати борги, але Нацбанк відхилив його пропозиції та вимагає негайно стягнути заборгованість за кредитами рефінансування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА