14:16 03.12.2019

НБУ звернеться до правоохоронців у зв'язку з переслідуванням мітингувальниками його посадових осіб - Рожкова

2 хв читати
НБУ звернеться до правоохоронців у зв'язку з переслідуванням мітингувальниками його посадових осіб - Рожкова

Національний банк України (НБУ) звертатиметься до правоохоронних органів у зв'язку з переслідуванням мітингувальниками його посадових осіб та їхніх родин, заявила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

"…Терор продовжується. До тиску на колектив НБУ додалось особисте переслідування окремих посадовців НБУ та їхніх родин. Мені прикро, що своїми сумнівними діями вони створюють дискомфорт нашим родинам та сусідам. Але спроби нас залякати рекетирськими методами 90-х не пройдуть. Ми будемо звертатися до правоохоронних органів", - написала вона у Facebook.

Рожкова повідомила, що на світанку група невідомих осіб біля її будинку з гучномовцем та плакатами розбудила і перелякала доньку та сусідів. Після того, як вона викликала поліцію, вони пішли, залишивши плакати з образами.

Крім того, в понеділок у селищі поблизу Києва, де мешкає голова НБУ Яків Смолій, розпочалася акція протесту тих самих осіб, які стоять біля стін НБУ, з гучномовцями, акустичною системою, плакатами і військовим наметом. А ввечері в Києві до під'їзду будинку, де проживає донька Смолія з родиною, намагалася потрапити знімальна група телеканалу "1+1".

"Тиск на посадовців НБУ як головного подразника для деяких олігархів виходить за межі здорового глузду", - написала Рожкова.

Як повідомлялося, 13 листопада біля стін НБУ розпочалася акція протесту "Зупинимо корупцію в НБУ". Акцію протесту ініціювала громадська організація "Стоп корупції". Активісти вимагають притягнути до відповідальності Смолія та Рожкову за нібито покриття корупційних схем у центробанку.

Правління НБУ минулого тижня заявило про сфокусовану атаку на регулятора, що триває вже кілька тижнів, у формі замовних спекуляцій і наклепу в ЗМІ, проплачених мітингів біля стін НБУ і навіть спроби вторгнення до центробанку.

"Ми вважаємо, що цей тиск на Національний банк здійснює олігарх та екс-власник ПриватБанку Ігор Коломойський, який заборгував державі $5,5 млрд, виведених із ПриватБанку до націоналізації", - повідомляється у зверненні правління НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА