20:13 03.12.2019

Рада на півроку відклала введення інституту кримінальних проступків

2 хв читати
Рада на півроку відклала введення інституту кримінальних проступків

Верховна Рада відклала на півроку - до 1 липня 2020 року введення в дію закону про внесення змін до розділу ІІ перехідних положень закону '' Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень" від 22 листопада 2018 року 2617-VIII.

За законопроект в цілому проголосували 328 народних депутатів. Раніше планувалося, що закон почне діяти 1 січня 2020 року.

Як повідомлялося, 22 листопада 2018 року Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому законопроект №7279-д про внесення змін до законодавства щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень, який має набути чинності 1 січня 2020 року.

Закон змінює класифікацію кримінальних правопорушень і вводить у дію інститут кримінальних проступків. Таким вважатиметься передбачене Кримінальним кодексом діяння, за вчинення якого передбачено покарання у вигляді штрафу не більше ніж 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або інше покарання, не пов'язане з позбавленням волі.8 листопада голова парламентського комітету з питань правоохоронних органів Денис Монастирський заявив, що дату запровадження інституту кримінальних проступків 20 січня 2020 року відкладено.

"Однозначно поки що можна сказати, що висновком сьогоднішніх слухань є принципове рішення про відстрочення запровадження інституту кримінальних проступків. Єдине питання - на скільки? І хотілося б бачити, що буде зроблено за цей час, починаючи з наступного понеділка, для того, щоб цей інститут міг запрацювати", - сказав Монастирський на комітетських слуханнях "Готовність до запровадження інституту кримінальних проступків у практичну діяльність органів попереднього розслідування з 1 січня 2020 року", підбиваючи підсумки дискусії у п’ятницю в Києві.

Під час слухань він також повідомив, що є пропозиції відкласти введення закону на рік.

За словами Монастирського, для реалізації закону необхідно внести зміни до 50 законодавчих актів, а часу до набуття чинності закону залишилося менше, ніж два місяці.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на слуханнях пропонувалося також відкласти введення закону на півроку.

У свою чергу заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко вважає, що відкладати набуття чинності закону недоцільно.

"Я за те, щоб це все запрацювало з 1 січня... Ми зробимо з боку МВС, Національної поліції все можливе для цього", - сказав він.

За словами Геращенка, на якнайшвидше запровадження інституту кримінальних проступків налаштовані також і Генеральна прокуратура, і Міністерство юстиції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА