07:50 04.12.2019

Демократи в Конгресі не змогли представити доказів протиправних дій Трампа

2 хв читати
Демократи в Конгресі не змогли представити доказів протиправних дій Трампа

Доповідь комітету з розвідки Палати представників США щодо імпічменту демонструє відсутність у демократів будь-яких доказів протиправних дій президента США Дональда Трампа, вважає адміністрація президента.

"В кінці цього одностороннього фіктивного процесу голові Шиффу (Адам Шифф, голова комітету з розвідки - ІФ) і демократам абсолютно не вдалося надати жодних доказів порушення президентом Трампом", - йдеться в заяві прес-секретаря президента Стефані Грішем.

На її думку, доповідь комітету з розвідки, відображає не що інше, як "розчарування".

"Доповідь голови Шиффа звучить як маячня підвального блогера, який намагається щось довести, коли немає жодних доказів", - додала вона.

Раніше комітет з розвідки палати представників США опублікував доповідь стосовно процесу імпічменту Трампа. Доповідь була підготовлена за підсумками декількох слухань з американськими чиновниками в листопаді.

Публікація цієї доповіді означає, що тепер робота з питання про імпічмент Трампу остаточно переходить від комітету з розвідки до юридичного комітету.

Конгресмени в доповіді виділили два основних напрями, за якими, на їхню думку, Трамп допустив серйозні порушення. Перше з них вони охарактеризували як "неналежне виконання обов'язків". У доповіді підкреслюється, що доказів неналежного виконання обов'язків Трампом - "безліч".

Друга група порушень, що фігурує в доповіді - це обструкція розслідування Палати представників. У документі наголошується, що Трамп заблокував надання свідчень низки чиновників, а також - передачу конгресменам документів.

У США цієї осені демократи ініціювали процедуру імпічменту Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався переконати президента України Володимира Зеленського почати розслідування стосовно сина одного зі своїх ймовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Гантера.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА