08:48 04.12.2019

Лідери Польщі, Туреччини і країн Балтії проведуть зустріч на саміті НАТО

1 хв читати
Лідери Польщі, Туреччини і країн Балтії проведуть зустріч на саміті НАТО

Сьогодні в Лондоні в рамках саміту НАТО відбудеться зустріч лідерів країн Балтії, Польщі та Туреччини, повідомили в канцелярії президента Латвії.

Головною темою зустрічі буде співпраця країн у рамках альянсу.

Як повідомлялося, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган раніше заявив, що не погодиться з планом НАТО з оборони Польщі та країн Балтії, поки альянс не прислухається до побоювань Туреччини щодо курдських бойовиків в Сирії.

Перед тим, як вирушити на саміт НАТО в Лондоні, Ердоган заявив, що обговорить це питання з лідерами країн Балтії та Польщі.

Туреччина звинувачує союзників з НАТО в тому, що вони прислухаються до побоювань країн Балтії щодо своєї безпеки, але заперечують загрозу, що виходить для Туреччини від курдських бойовиків.

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич раніше закликав не драматизувати поширену анонімними джерелами інформацію про відмову Туреччини підтримати план оборони країн Балтії та Польщі.

За його словами, зараз альянс працює над оцінкою ризиків і планом відповідних дій для всіх країн-учасниць, включно з Балтійським регіоном.

"Я переконаний, що дискусія завершиться тим, що будуть дотримані інтереси безпеки нашого регіону, і союзники поставляться до цього настільки ж серйозно, наскільки ми серйозно ставимося до їхніх інтересів", - сказав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА