06:56 05.12.2019

Зеленський закликав представників церков і релігійних організацій України підтримати мирні ініціативи України перед "нормандським самітом"

2 хв читати
Зеленський закликав представників церков і релігійних організацій України підтримати мирні ініціативи України перед "нормандським самітом"

Президент України Володимир Зеленський напередодні зустрічі в "нормандському форматі" 9 грудня в Парижі зустрівся з представниками церков і релігійних організацій України, де закликав підтримати мирні ініціативи України, повідомляє прес-служба Президента України.

"Глава держави подякував за спільне звернення ієрархів до жителів тимчасово окупованих територій, а також за роботу, яку проводять святі отці для українців. У зв'язку з переговорами лідерів країн "нормандського формату" Президент закликав підтримати мирні ініціативи української сторони", - йдеться в повідомленні, на сайті Президента України в середу ввечері.

Окремо було акцентовано увагу на неприпустимості переслідування вірян різних конфесій на окупованих територіях Донбасу і Криму, а також судових рішень про ліквідацію культових споруд.

Глава Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Онуфрій підтримав мирні ініціативи Зеленського

"Життя людини нічим не може бути виправдано або викуплено. Воно дорожче понад усе у всьому світі. Те, що ви почали цю місію миротворчості, - ми вам за це вдячні і розуміємо, що це складний процес. Але його треба було почати - процес не може мати успіху, якщо хтось його не почне", - зазначив глава УПЦ.

Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Єпіфаній зазначив: "Церкви мають великий потенціал, який потрібно використовувати в тих мирних ініціативах, які ви зараз проявляєте для завершення цієї страшної війни. Ми молимося за мир - за справедливий мир в Україні".

Глава ПЦУ також звернувся з проханням посприяти у вирішенні питань переслідування прихожан і судових рішень щодо храмів в окупованому Криму і на Донбасі.

Представники церков і релігійних організацій наголосили, що моляться за мир в Україні, і побажали Президенту сили і терпіння на переговорах лідерів країн "нормандської четвірки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА