08:01 05.12.2019

Понад 200га землі Вовчанського лісгоспу на березі Печенізького водосховища було відчужено незаконно

1 хв читати
Понад 200га землі Вовчанського лісгоспу на березі Печенізького водосховища було відчужено незаконно

Прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження за фактами незаконного безоплатного відчуження державних земель лісового фонду площею понад 200 га, розташованих в Вовчанському районі області на березі Печенізького водосховища.

"Посадові особи відділу Держгеокадастру в Вовчанському районі Харківської області та відповідної сільської ради у 2012 році незаконно безоплатно передали в приватну власність житлово-будівельному кооперативу земельну ділянку площею понад 200 га ... За даним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За інформацією відомства, земельна ділянка орієнтовною вартістю 250 млн.грн знаходилась у постійному користуванні ДП "Вовчанське лісове господарство".

Порушуючи чинне законодавство цільове призначення земель було змінено на землі житлової та громадської забудови без узгодження Кабінету міністрів, після чого ділянку було вилучено з лісового фонду та передано у власність приватної юридичної особи.

Прокуратура також має намір звернутися до суду з вимогою скасувати незаконні рішення сільради і повернути особливо цінні землі лісового фонду в державну власність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА