08:10 05.12.2019

Європейські країни в РБ ООН засудили ракетні пуски КНДР

1 хв читати
Європейські країни в РБ ООН засудили ракетні пуски КНДР

Європейські члени Радбезу ООН в середу засудили нещодавні ракетні пуски Північної Кореї і вказали на необхідність чіткої імплементації чинного проти КНДР режиму санкцій.

"Ми засуджуємо ці провокаційні дії. Вони підривають регіональну безпеку і стабільність, а також мир і безпеку на планеті", - йдеться в заяві постпредів Бельгії, Естонії, Франції, Німеччини, Польщі та Великої Британії в ООН. Усі ці країни наразі представлені в РБ ООН.

Вони вказали на надзвичайну важливість виконання резолюцій РБ ООН, що забороняють випробування в КНДР балістичних ракет, і збереження санкцій. Крім того, європейські країни закликали "міжнародне співтовариство виконувати свої зобов'язання і втілювати в життя ці санкції".

Минулого тижня військові КНДР провели чергове ракетне випробування. Як пізніше повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК), КНДР під керівництвом лідера країни Кім Чен Ина успішно протестувало пускову установку реактивної системи залпового вогню.

Американські представники неодноразово заявляли, що пуски ракет малої дальності, які здійснює КНДР, не є порушенням домовленостей між президентом США Дональдом Трампом і Кім Чен Ином про ядерні випробування і запуски міжконтинентальних ракет, які були досягнуті на їх першій зустрічі в Сінгапурі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА