08:54 05.12.2019

Глава комітету Палати представників США знайшов у Конституції рішення для Трампа

2 хв читати
Глава комітету Палати представників США знайшов у Конституції рішення для Трампа

Голова юридичного комітету Палати представників США Джеррі Надлер вважає, що президент США Дональд Трамп поставив "свої особисті і політичні інтереси" вище за інтереси країни, і на цей випадок в американській Конституції є "влада імпічменту".

"Президент Трамп поставив свої особисті і політичні інтереси вище наших національних інтересів, вище безпеки нашої країни і, найголовніше, вище нашого найдорожчого права, здатності кожного з нас брати участь у чесних виборах, вільних від корупції. У Конституції є рішення для президента, який ставить свої особисті або політичні інтереси вище за інтереси нації, - влада імпічменту", - заявив Надлер на завершення слухань щодо імпічменту в юридичному комітеті нижньої палати Конгресу США.

На слуханнях в юридичному комітеті в середу виступили чотири професори правознавства. Вони повинні допомогти комітету визначити, чи можна пред'явити Трампу обвинувачення, що тягнуть за собою імпічмент, на підставі його бесіди з президентом України Володимиром Зеленським.

До цього слухання пройшли в комітеті з розвідки Палати представників США, після яких комітет опублікував доповідь щодо процесу імпічменту Трампа.

Конгресмени в доповіді виділили два основних напрями, за якими, на їхню думку, Трамп допустив серйозні порушення. Перше з них вони охарактеризували як "неналежне виконання обов'язків". У доповіді підкреслюється, що доказів неналежного виконання обов'язків Трампом - "безліч".

Друга група порушень - це перешкоджання розслідуванню Палати представників. У документі наголошується, що Трамп заблокував надання свідчень низки чиновників, а також - передачу конгресменам документів.

Сам президент США назвав доповідь щодо його імпічменту жартом.

У США цієї осені демократи ініціювали процедуру імпічменту Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення анонімного інформатора про те, що Трамп намагався переконати президента України Володимира Зеленського почати розслідування стосовно сина одного зі своїх ймовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Гантера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА