10:47 05.12.2019

Для проведення рятувально-пошукової операції в будівлі одеського коледжу доведеться застосовувати спеціальний кран - голова обладміністрації

2 хв читати
Для проведення рятувально-пошукової операції в будівлі одеського коледжу доведеться застосовувати спеціальний кран - голова обладміністрації

Каркас будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де в середу вранці виникла пожежа, перебуває в задовільному стані, однак усі перегородки в аварійному стані. У зв’язку з цим потрібна спеціальна техніка для проведення рятувально-пошукової операції, повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Максим Куций.

"Експерти з будівельної академії підтверджують, що розбирати будівлю небезпечно. За даними ДСНС, доведеться застосовувати спеціальний кран для проведення рятувально-пошукової операції", - написав Куций на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його словами, будівля 1914 року побудови, й у ній було чимало конструкцій і елементів з деревини та очерету.

Говорячи про причини пожежі, голова обладміністрації написав, що причиною міг стати несправний подовжувач, залишений у закритому кабінеті. "Попередньо рятувальники повідомляють про аварійний режим роботи електрообладнання - звичайного подовжувача в закритому кабінеті", - написав чиновник.

Куций також повідомив, що наразі готуються спеціальні приписи для розміщення сімей постраждалих.

О 10:12 середи в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу (м. Одеса) на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої сягнула 4 тис. кв. м. О 14:18 того самого дня її було локалізовано, однак станом на ранок четверга так і не ліквідовано.

Як повідомив президент України Володимир Зеленський, унаслідок пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу станом на 6:00 четверга загинула одна студентка, 14 вважаються зниклими безвісти, з них п'ятеро студентів, 27 постраждалих госпіталізовані.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. 5 і 6 грудня оголошено днями жалоби в Одесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА