Події

Французькі Альпи були таємною базою російських агентів

Співробітники російських спецслужб використовували французькі Альпи як базу для операцій у всій Європі, повідомила в четвер радіостанція "Дойче велле".

Із посиланням на французьку газету "Монд" радіостанція стверджує, що, як з'ясували західні спецслужби, базою в Альпах користувалися 15 співробітників "елітного підрозділу ГРУ, що відповідає за замовні вбивства, акти саботажу й управління так званими мертвими поштовими скриньками, що їх використовують таємні агенти та їхні підручні для обміну інформацією".

Згідно з публікаціями, один із цих співробітників, напевне, був причетний до замаху на колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки в березні 2018 року в британському Солсбері. Західні спецслужби вийшли на слід цієї групи під час розслідування замаху на Скрипалів. У розслідуванні брали участь служби контррозвідки Великої Британії, Франції, Швейцарії, США.

За їхніми даними, в період з 2014-го по 2018 рік ці російські агенти неодноразово зупинялися в невеликих французьких містечках на південному сході Франції, зокрема в Шамоні й Евіані. Вони працювали в Болгарії, Молдові, Чорногорії та інших країнах, але не у Франції, зазначає німецька радіостанція з посиланням на французьке видання.

Вона нагадує, що напередодні уряд ФРН вислав з Німеччини двох російських дипломатів на тлі скандалу навколо замовного вбивства громадянина Грузії в Берліні в серпні цього року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ