12:56 05.12.2019

Протестувальники знову провели акцію біля будинку Рожкової, правоохоронці порушили кримінальне провадження за хуліганство

2 хв читати
Протестувальники знову провели акцію біля будинку Рожкової, правоохоронці порушили кримінальне провадження за хуліганство

Активісти знову провели акцію біля будинку першого заступника голови Національного банку України (НБУ) Катерини Рожкової.

"4 грудня з 10:10 до 17:10 у Дарницькому районі Києва біля домогосподарства першого заступника глави НБУ зібралося близько 50 представників громадської організації "Народ проти корупції". Вони висловлювали невдоволення щодо корупції, на їхню думку, в зазначеній установі. Під час акції активісти пошкодили ворота дачного кооперативу", - йдеться в повідомленні правоохоронних органів, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, правоохоронні органи порушили кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб).

Як повідомлялося, 13 листопада біля НБУ розпочалася акція протесту "Зупинимо корупцію в НБУ". Акцію протесту ініціювала громадська організація "Стоп корупція". Активісти вимагають притягнути до відповідальності главу НБУ Якова Смолія та Рожкову за нібито покриття корупційних схем у центробанку.

Правління НБУ минулого тижня заявило про сфокусовану атаку на регулятора, що триває вже кілька тижнів у формі замовних спекуляцій і наклепу в ЗМІ, проплачених мітингів під стінами НБУ і спроб вторгнення в центробанк.

"Ми вважаємо, що цей тиск на Національний банк чинить олігарх і екс-власник Приватбанку Ігор Коломойський, який заборгував державі $5,5 млрд, виведених із ПриватБанку до націоналізації", - йдеться у зверненні правління НБУ.

На початку поточного тижня активісти почали проводити акції біля будинків глави НБУ та його першого заступника.

"...Терор триває. До тиску на колектив НБУ додалось особисте переслідування окремих посадовців НБУ та їхніх родин. Мені прикро, що своїми сумнівними діями вони створюють дискомфорт нашим родинам та сусідам. Але спроби нас залякати рекетирськими методами 90-х не пройдуть. Ми будемо звертатися до правоохоронних органів", - написала Рожкова у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА