15:57 05.12.2019

У МВС України виступають за посилення відповідальності за недотримання правил пожежної охорони

1 хв читати

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко вважає відповідальними за трагедії, такі як пожежа в Одеському коледжі, керівників бюджетних організацій, які халатно ставляться до пожежної охорони.

"Сьогодні можу сказати відверто: те ставлення керівників ВНЗ, шкіл, дитячих садків, закладів охорони здоров'я та інших бюджетних організацій до пожежної охорони призводить до того, що у нас є ця одеська трагедія", - сказав Геращенко журналістам у Києві у четвер.

За його словами, зниклими безвісти після пожежі, що сталася в середу в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, вважаються 14 осіб. Заступник міністра пообіцяв, що рятувальники якомога швидше приступлять до розбору завалів.

"Але найголовніше – запобігати таким речам... Я разом із міністром внутрішніх справ (Арсеном Аваковим - ІФ) пропонуватиму ухвалювати більш жорстке законодавство, більш жорстку відповідальність за те, що керівники бюджетних закладів просто не займаються нормально пожежною охороною", - зазначив Геращенко.

Крім того, він пообіцяв, що після розслідування особи, відповідальні за пожежну безпеку в одеському коледжі, відповідатимуть відповідно до закону. Також Геращенко закликав інших керівників бюджетних організацій і мерів міст зробити все можливе, щоб таке більше не повторилося.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА