18:02 05.12.2019

Мінфін США ввів санкції проти 17 громадян та семи російських компаній за кіберзлочини

2 хв читати
Мінфін США ввів санкції проти 17 громадян та семи російських компаній за кіберзлочини

Мінфін США ввів санкції у четвер проти 17 фізичних та семи юридичних осіб, зареєстрованих у Росії, за кіберзлочини, йдеться в заяві відомства.

Деякі з тих, що підпали під американські санкції, є громадянами РФ.

Усі компанії, котрі підпали під санкції, зареєстровані в Росії. Йдеться про наступні компанії: ТОВ "Бізнес-столиця", ТОВ "Оптіма", ТОВ "Трейд-інвест", ТОВ "Центр автообслуговування", ТОВ "Вертикаль", ТОВ "ЮНІКОМ" і Evil Corp.

За даними агентства Bloomberg, санкції проти Evil Corp вводяться за хакерські атаки. Агентство зазначає, що серед постраждалих від хакерів - Bank of America і кілька інших американських банків.

Крім того, одному з громадян РФ, які з підпали під санкції, - Максиму Якубцю - пред'явлено обвинувачення судом Небраски за кіберзлочини. Його Мін'юст США вважає організатором угруповання, що скоювало злочини у сфері кіберпростору. Найближчим соратником цієї людини названо іншого росіянина - Ігоря Турашева.

"Протягом більш як десяти років Максим Якубець та Ігор Турашев очолювали один із найбільш складно влаштованих синдикатів у сфері кіберзлочинності в світі", - йдеться в заяві американського прокурора Скотта Брейді.

У заяві Мінфіну США зазначається, що за допомогою вірусу під назвою Dridex компанії вдалося викрасти мінімум $100 млн. Проти частини фігурантів цієї справи санкції вводяться не за безпосереднє проведення хакерських атак, а за участь у фінансових операціях хакерів. Цю роль, за даними Мінфіну США, виконували Олексій Башликов, Руслан Замулько, Давид Губерман, Карлос Альварес, Георгіос Манідіс, Тетяна Шевчук, Азамат Сафаров, Гульсара Бурхонова.

Крім того, за даними Мінфіну США, Якубець працював на ФСБ Росії в 2017 році. У квітні 2018 року, зазначається у заяві відомства, він намагався отримати ліцензію на роботу з секретною інформацією ФСБ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА