19:03 05.12.2019

У Білому домі прогнозують, що Палата представників схвалить обвинувачення проти Трампа щодо імпічменту

2 хв читати
У Білому домі прогнозують, що Палата представників схвалить обвинувачення проти Трампа щодо імпічменту

Білий дім сподівається, що американський Сенат проявить справедливість у розгляді щодо імпічменту президента США Дональда Трампа, йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому Стефані Грішем.

"Ми очікуємо справедливого розгляду в Сенаті", - написала Грішем у Twitter. У такий спосіб вона дала зрозуміти, що в Білому домі не сумніваються, що Палата представників, більшість місць в якій мають демократи, проголосує за імпічмент.

У разі імпічменту президента в США голосування спочатку відбувається в Палаті представників, де президенту пред'являють обвинувачення, а потім у Сенаті, де вирішують, чи має він залишити свою посаду.

Очікується, що Сенат, в якому більшість належить республіканцям, заблокує процедуру імпічменту Трампа.

Грішем також заявила, що демократам має бути соромно за те, що вони ініціювали процедуру імпічменту щодо президента.

"Ненсі Пелосі й демократам має бути соромно. Дональд Трамп не зробив нічого, він просто керує нашою країною, що призвело до зростання економіки, збільшення кількості робочих місць і зміцненню армії", - зауважила Грішем.

Спікер Палати представників США Пелосі оголосила в четвер про рішення приступити до складання пунктів обвинувачення для оголошення імпічменту Трампу.

Під час виступу Пелосі обвинуватила Трампа в зловживанні владою і заявила, що він підриває національну безпеку США.

У США цієї осені демократи ініціювали процедуру імпічменту Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався переконати президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування щодо сина одного зі своїх ймовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Гантера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА