19:07 05.12.2019

Житель Харківщини, що мав намір підірвати ємності з хлором на комплексі водопідготовки, піде під суд

2 хв читати
Житель Харківщини, що мав намір підірвати ємності з хлором на комплексі водопідготовки, піде під суд

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно жителя Харківської області, який у червні намагався здійснити вибух на території комплексу водопідготовки "Дніпро" КП "Харківводоканал" у с. Краснопавлівка.

Як повідомляє в четвер прес-служба прокуратури Харківської області, чоловіку інкримінують ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 258 (закінчений замах на вчинення теракту) КК України.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої", - йдеться в повідомленні.

Спочатку дії підозрюваного кваліфікували як диверсію (ст. 113 КК України, санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без неї).

"Під час досудового розслідування стали відомі обставини, на підставі яких було здійснено перекваліфікацію", - пояснили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, в червні 2019 року співробітники департаменту контррозвідки Служби безпеки України спільно з Управлінням СБУ в Харківській області запобігли здійсненню диверсії на об'єкті критичної інфраструктури області завербованим ФСБ Росії місцевим жителем.

"Оперативники спецслужби спільно з бійцями спецпідрозділу СБУ "А" затримали жителя Харківської області після закладення і спроби приведення в дію вибухового пристрою на території комплексу водопідготовки "Дніпро" КП "Харківводоканал" у селищі Краснопавлівка", - повідомив прес-центр СБ України.

За інформацією спецслужби, за словами затриманого, в лютому 2019 р. його завербували співробітники ФСБ РФ у м. Бєлгороді (Росія) і він скоїв цей злочин за їхнім завданням.

"Диверсант заклав вибухівку в безпосередній близькості від ємності з хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води і в разі пошкодження відновленню не підлягає. За попередніми даними, потужність вибухівки еквівалентна двом кілограмам тротилу. Вибух міг призвести до дестабілізації соціально-економічної обстановки в регіоні через припинення водопостачання в містах Харків і Лозова", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА