19:30 05.12.2019

Близько 5 тис. військовослужбовців Нацвардії України виконують на сьогодні завдання в районі ООС

2 хв читати
Близько 5 тис. військовослужбовців Нацвардії України виконують на сьогодні завдання в районі ООС

Командувач Нацгвардії України Микола Балан під час військової ради розповів, які завдання в районі проведення Операції об'єднаних сил (ООС) виконують підрозділи НГУ на різних лініях і про результати служби гвардійців в ООС за останні півроку.

"Зокрема, Микола Балан розповів, що на сьогодні батальйонно-тактична група 4 бригади оперативного призначення (бригада швидкого реагування Національної гвардії України) виконує завдання в складі Операції об'єднаних сил з утримання батальйонного району оборони на першому рубежі. А особовий склад управління спеціальних операцій Головного управління НГУ та підрозділів спецпризначення Нацгвардії безпосередньо був залучений до виконання бойових завдань у складі угрупувань з контрснайперської та контрдиверсійної боротьби об'єднаних сил", - повідомляє прес-служба Нацгвардії в четвер.

Спецпризначенці НГУ, зокрема, затримали та передали компетентним органам 186 осіб - 27 осіб, імовірно причетних до діяльності незаконних збройних формувань (НЗФ), і 159 осіб, підозрюваних у здійсненні правопорушення або причетності до кримінальної діяльності на території України та за її межами. Встановили місцезнаходження сил і засобів незаконних збройних формувань. Також було виявлено 13 схронів зброї, боєприпасів та вибухових засобів та вилучено велику кількість зброї та боєприпасів, серед яких, зокрема, 56 артилерійських снарядів та мін, майже 5 тис. набоїв до зброї.

Крім того, з вересня цього року на позиціях угруповання НГУ в ОТУ "Схід" розпочала виконання службово-бойових завдань із виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів зведена група розмінування. За цей період зведена група виявила та знешкодила 12 артилерійських снарядів, гранати, сигнальні міни, протитанкову міну та інші вибухонебезпечні предмети, які могли коштувати життів місцевих громадян або військових.

"Більша частина залученого особового складу здійснює ізоляційно-обмежувальні заходи на блокпостах щодо переміщення осіб, транспортних засобів і вантажів; охорону (утримання) опорних пунктів на II та III рубежах оборони; охорону та оборону важливих об'єктів і комунікацій, органів державної влади та судових органів; протидіє диверсіям на польових артилерійських складах ЗСУ; виконує заходи у складі Сил спеціальних операцій за планом контрдиверсійної боротьби; посилює охорону морського узбережжя та ведення розвідки надводного простору в північно-східній частині Азовського моря; посилює охорону ділянок державного кордону; охороняє громадський порядок, конвоює та охороняє підсудних тощо", - йдеться в повідомленні.

У межах цих функцій протягом другого півріччя 2019 року гвардійці у складі ООС затримали 551 людину, з яких 176 - за підозрою в скоєнні злочину (зокрема, 75 - за підозрою в діяльності НЗФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА