12:43 06.12.2019

Джуліані відбув із Києва - екс-дипломат Теліженко

2 хв читати
Джуліані відбув із Києва - екс-дипломат Теліженко

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані в п'ятницю вранці залишив Україну, відбувши з Міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київська обл.), повідомляє колишній український дипломат, співробітник посольства України в США 2015-2016 рр. Андрій Теліженко.

"Спасибі, Руді Джуліані, за вашу роботу і за те, що ви робите для президента, тому що ми боремося за правду! Ви великий друг України і патріот США. Сподіваюся скоро побачити вас знову в Києві", - написав Теліженко на своїй сторінці в соцмережі Fcaebook.

Він також розмістив фотографії з аеропорту з Джуліані.

У четвер, 5 грудня, народний депутат Андрій Деркач (позафракційний) заявив, що Джуліані першу зустріч у Києві провів із ним та обговорив питання створення міжпарламентської групи "Друзі України СТОП корупція".

"Рудольф Джуліані прилетів до Києва. Ми відразу зустрілися з ним щодо питання створення міжпарламентської групи "Друзі України СТОП корупція", - написав Деркач на своїй сторінці у Facebook.

Водночас того самого дня Джуліані у відповідь на запитання ведучого телевізійної програми "Америка цього тижня" (America This Week) Еріка Болінга про мету його візиту в Україну не став пояснювати, навіщо він приїжджав в Україну, і відмовився розкривати місце, де перебуває нині. "Втім, я не можу пояснити... Я навіть не можу підтвердити це", - сказав адвокат.

"Все, що я можу сказати вам, сьогодні я роблю те, чим я займався щодня і, може, щоночі протягом півтора року – я представляю мого клієнта як адвокат", - додав він.

Раніше американська газета The New York Times повідомила, що Джуліані цього тижня відвідав Будапешт, а 5 грудня перебуває в Києві, де проводить зустрічі з колишніми українськими прокурорами Віктором Шокіним і Костянтином Куликом.

"Колишні прокурори, яких обвинувачують у корупції, відіграли певну роль у поширенні тверджень про колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, колишнього американського посла в Україні Марі Йованович і про українців, які поширювали в 2016 році компрометувальну інформацію про голову передвиборної кампанії Трампа Пола Манафорта", - зазначає газета.

У Будапешті, за даними видання, Джуліані зустрівся у вівторок з іншим колишнім українським прокурором Юрієм Луценком, який, як зазначає The New York Times, став ключовою постаттю в ініційованому американськими демократами розслідуванні про можливість початку процедури імпічменту президента Трампа.

"Джуліані використовує цю поїздку, про яку раніше не повідомлялося, для того, щоб посприяти підготовці нових серій документального фільму для американського консервативного телеканалу", - пояснює видання.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА