15:16 06.12.2019

На Донеччині помер побитий підлітками волонтер із Бахмута

2 хв читати
На Донеччині помер побитий підлітками волонтер із Бахмута

Активіст і волонтер із Бахмута Артем Мирошниченко помер у лікарні після нападу на нього ввечері 29 листопада, повідомляє голова правління Центру прав людини Тетяна Печончик на сторінці у Facebook.

"Помер активіст і волонтер із Бахмута Артем Мирошниченко, на якого було скоєно напад увечері 29 листопада. Про це повідомляє брат Артема Сергій Мірошниченко. Увесь цей час Артем перебував у комі. В Мирошниченка було діагностовано перелом основи черепа та проведено складну операцію", - зазначено в повідомленні.

Печончик повідомила, що поліція встановила особи нападників. "Одному 16 років, раніше несудимий, а другому 17 років, судимий за пограбування минулого року. За даними поліції, 16-річний "безпричинно" напав на Артема, побив і кинув головою об плиту. Інший просто спостерігав. Обидва нападники були п'яні. Згодом суд відправив одного з них під домашній арешт", - ідеться в повідомленні.

У свою чергу брат загиблого не вірить у версію поліції про випадковий напад і вважає, що на Артема напали через його проукраїнську позицію.

Артем Мирошниченко був активістом волонтерської групи "Бахмут Український".

Як повідомлялося, 29 листопада ввечері в Бахмуті невідомі напали й завдали тяжких тілесних ушкоджень місцевому волонтеру 1981 року народження. Про цю подію до поліції Бахмута повідомили родичі потерпілого, які знайшли його непритомним на вулиці.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Поліція затримала наступного дня фігуранта - місцевого жителя 2003 року народження. Також було встановлено особу його приятеля, який у момент скоєння злочину перебував поруч.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА