21:07 07.12.2019

Під згорілою будівлею Одеського коледжу відбулась акція протесту

2 хв читати
Під згорілою будівлею Одеського коледжу відбулась акція протесту

Під згорілою будівлею в Одесі відбулася акція протесту "Халатність вбиває" – активісти вимагали відсторонення керівника Головного управління ДСНС України в Одеській області Віктора Федорчака та перевірки усіх громадських міст в Одесі.

Акцію організував студент Сергій Гнезділов, повідомляє Радіо Свобода.

"Нещодавно ми висунули наші вимоги голові Одеської ОДА: відсторонення голови ДСНС Віктора Федорчака, перевірити разом із громадськістю усі громадські міста в Одесі та не затягувати терміни слідства", – заявив Гнезділов.

У самого Гнезділова, за його словами, під час пожежі зникла подруга – зараз її шукають у згорілій будівлі.

Також в організації акції взяла участь одеський юрист Ната Ільїчова.

"Я не хочу, щоб у нашому місті і нашій державі продовжувалися випадки загибелі дітей. Я ставлю питання – хто буде наступним? Наша байдужість і стає причиною подібного відношення до нас нашої влади", – заявила Ільїчова.

Акція завершилася хвилиною мовчання – присутні запалили ліхтарики в пам’ять про загиблих.

Як повідомлялося, о 10:12 середи в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої досягла 4 тис. кв. м, о 14:18 її було локалізовано, однак досі не ліквідовано.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. 5 і 6 грудня оголошено днями жалоби в Одесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА