21:54 07.12.2019

Представники США і талібів ведуть переговори в Досі

1 хв читати
Представники США і талібів ведуть переговори в Досі

Представники США в суботу відновили в Катарі переговори з афганськими талібами, повідомив афганський телеканал "Толо" з посиланням на американські джерела.

"США сьогодні повернулися до переговорів в Досі. Обговорення сфокусоване на зниженні рівня насильства, що призвело б до міжафганських переговорів і оголошенню про припинення вогню", - розповіли співрозмовники телеканалу.

Представник талібів в Катарі Сухейль Шахін зі свого боку підтвердив відновлення переговорів з представниками США.

"Група Ісламського Емірату ("Талібан"- ІФ), очолювана муллою Барадаром Ахундом, почала переговори з американською переговорною групою. Були обговорені питання підписання угоди і пов'язані з цим теми. Переговори продовжаться завтра", - написав Шахін в Твіттері в суботу.

Він також повідомив, що до переговорів з боку талібів приєднався звільнений в листопаді з ув'язнення в Афганістані Анас Хаккані, син засновника терористичного угруповання "Мережа Хаккані" Джалалуддіна Хаккані.

Як повідомлялося, переговорам в Досі передував дводенний візит спеціального представника США з питань Афганістану Залмая Халілзада в Кабул, де він провів зустрічі з представниками вищого керівництва і впливовими політиками, зокрема і з колишнім президентом Афганістану Хамідом Карзаєм.

Переговори між США і афганським рухом "Талібан" були припинені у вересні за ініціативою американського президента Дональда Трампа після серії терактів, скоєних талібами в Кабулі і низці інших афганських міст, жертвами яких стали і американські військові.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА