13:37 08.12.2019

На майдані Незалежності в Києві проходить акція "Червоні лінії для Зеленського"

2 хв читати
На майдані Незалежності в Києві проходить акція "Червоні лінії для Зеленського"

 На майдані Незалежності в Києві проходить акція "Червоні лінії для Зеленського", спрямована на застереження президента Володимира Зеленського від здачі національних інтересів під час переговорів у "нормандському форматі" в Парижі і прямих переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 13:10 на майдані Незалежності зібралося кілька тисяч людей. Біля підніжжя стели Незалежності встановлено сцену, з якої виступають організатори та активісти акції.

В учасників мітингу в руках прапори України, партійні прапори, а також плакати з написами: "червоні лінії для Зе!", "Ніяких компромісів", "Я не хочу в Союз", "Путін буде в суді", "Поверни не унітази - поверни Крим".

Мітинг проходить у спокійному режимі, правопорядок забезпечує Національна поліція, зокрема співробітники поліції комунікації.

Після офіційного початку акції учасники вшанували хвилиною мовчання загиблих на фронті, а також у нещодавній пожежі в Одесі.

Після цього почалися виступи кількох українських музичних колективів.

Заявлена мета акції - застерегти Зеленського про неприпустимість переходу "червоних ліній" на переговорах у Парижі 9 грудня, оголошених 3 грудня трьома фракціями парламенту. Серед вимог – недопущення федералізації і будь-яких компромісів з унітарного облаштування держави, компромісів щодо європейського та євроатлантичного курсу, жодних політичний дій, зокрема виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу, до виконання умов гарантування безпеки і деокупації. Також від глави держави вимагають не допустити компромісів щодо деокупації та повернення Криму в Україну, а також припинення міжнародних судових процесів проти РФ.

Організаторами акції є: партії "Європейська солідарність", "Голос", "Батьківщина", "Свобода", Рух Опору Капітуляції, Українська Добровольча Армія, "Демократична сокира", ГО "Солідарна справа громад".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА