16:33 08.12.2019

Акція "Червоні лінії для Зеленського" на майдані Незалежності в Києві завершилася

2 хв читати
Акція "Червоні лінії для Зеленського" на майдані Незалежності в Києві завершилася

На майдані Незалежності у Києві завершилася акція "Червоні лінії для Зеленського", спрямована на застереження президента Володимира Зеленського від переходу "червоних ліній", тобто від здачі національних інтересів на переговорах у "нормандському форматі" у Парижі 9 грудня і прямих переговорах із президентом РФ Володимиром Путіним.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 15:20 акція, що почалася о 13:00, дійшла кінця. На піку акції на головній площі української столиці обралось близько 7-8 тисяч осіб.

Учасники тримали в руках прапори України, партійні прапори, а також плакати з написами: "червоні лінії для Зе!", "Ніяких компромісів"," Я не хочу в Союз", "Путін буде в суді", "Поверни не унітази - поверни Крим".

Мітинг пройшов спокійно, без провокацій і зіткнень.

Під час акції зі сцени виступали представники різних політичних сил, зокрема депутати від фракції "Європейська солідарність" Андрій Парубій і Петро Порошенко, депутат від "Голосу" Інна Совсун, лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок.

Крім того, акцію підтримали і виступили зі сцени співак Дмитро Павличко, музиканти Хома (група "Мандри"), Журавель ("OtVinta!"), Олександр Положинський ("Тартак") та деякі інші громадські діячі. Акція завершилася виконанням гімну України.

Заявлена мета акції - застерегти Зеленського про неприпустимість переходу "червоних ліній" на переговорах у Парижі 9 грудня, оголошених 3 грудня трьома фракціями парламенту. Серед вимог – недопущення федералізації і будь-яких компромісів з унітарного облаштування держави, компромісів щодо європейського та євроатлантичного курсу, жодних політичний дій, зокрема виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу, до виконання умов гарантування безпеки і деокупації. Також від глави держави вимагають не допустити компромісів щодо деокупації та повернення Криму в Україну, а також припинення міжнародних судових процесів проти РФ.

Організаторами акції є: партії "Європейська солідарність", "Голос", "Батьківщина", "Свобода", Рух Опору Капітуляції, Українська Добровольча Армія, "Демократична сокира", ГО "Солідарна справа громад".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА