19:17 08.12.2019

Після пожежі в Одеському коледжі залишаються зниклими безвісти 8 осіб

2 хв читати
Після пожежі в Одеському коледжі залишаються зниклими безвісти 8 осіб

Місцезнаходження восьми осіб, які ймовірно знаходилися в згорілій будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, досі залишається невідомим, повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Ще 8 осіб досі вважаються зниклими безвісти. Рятувальники не припиняють пошуків. Держава надасть повної підтримки в усьому тим, хто втратив рідних. Прийміть мої щирі співчуття", - написав Гончарук у своєму Telegram-каналі в неділю.

Він нагадав, що уряд створив комісію з розслідування причин пожежі в Одесі, і повідомив, що їх результати повинні бути представлені вже до 20 грудня. "Ми обов'язково розберемося. Результати розслідування - до 20 грудня. Винні будуть покарані", - написав глава уряду.

"З'ясував, що остання перевірка будівлі коледжу відбулася 5 років тому - в червні 2014 р. Тоді виявили основні порушення, а цього року будівля не була навіть серед пріоритетних Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук прибув до Одеси, щоб вшанувати пам'ять загиблих унаслідок пожежі в будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу та розібратися з причинами як самої пожежі, так і тривалої відсутності перевірок безпеки експлуатації будівлі.

Як повідомлялося, о 10:12 середи в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої досягла 4 тис. кв. м. О 14:18 того ж дня пожежу було локалізовано, проте гасіння окремих осередків і ділянок тління тривало ще довгий час.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Станом на 13:00 7 грудня прес-служба ДСНС повідомляє про п'ятьох загиблих внаслідок пожежі. 10 осіб перебувають у лікарнях, доля ще 10 залишається невідомою. Аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи тривають.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. 5 і 6 грудня оголошено днями жалоби в Одесі, 8 грудня, в усій Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА