19:51 08.12.2019

Начальник управління ДСНС в Одеській області та його заступник відсторонені на період розслідування пожежі в Одеському коледжі

3 хв читати
Начальник управління ДСНС в Одеській області та його заступник відсторонені на період розслідування пожежі в Одеському коледжі

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук доручив голові ДСНС Миколі Чечоткіну відсторонити від виконання обов'язків на час розслідування причин пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу начальника Головного управління ДСНС і прийняти відповідні кадрові рішення.

Як повідомляє департамент комунікації секретаріату Кабміну, про це глава уряду заявив під час наради за участі керівництва Одеської обласної державної адміністрації, представників Міністерства внутрішніх справ, ДСНС, Міністерства освіти і науки та Генеральної прокуратури в Одесі в неділю.

"Ситуація, коли чотири останніх гучних пожежі з жертвами сталися в одній області, неприпустима! Також звертаюся до голови обласної державної адміністрації - прохання відсторонити від виконання обов'язків керівника Департаменту освіти Олександра Левчака і прийняти щодо нього відповідні кадрові рішення також", - сказав Гончарук.

Глава уряду також доручив у найближчі терміни міністру освіти і науки Ганні Новосад провести інвентаризацію всіх навчальних закладів, а Міністерству внутрішніх справ - надати план заходів з протипожежної безпеки по всій Україні, йдеться в повідомленні.

"Пожежа в коледжі в Одесі - це не тільки жахлива трагедія для всієї України, але і жахливий злочин. Причетні понесуть повну і персональну відповідальність за те, що сталося", - підкреслив прем'єр.

Гончарук зустрівся з родинами загиблих і постраждалих, висловив співчуття рідним і близьким загиблих і запевнив у наданні необхідної допомоги. "Всі, хто втратив рідних у цій пожежі, можуть розраховувати на підтримку з боку влади", - сказав він.

Глава уряду подякував рятувальникам "за відчайдушну роботу" і запевнив, що всі витрати на лікування пожежних покриє держава.

Прем'єр також зазначив, що загиблі рятувальник Сергій Шатохін і викладач Ганна Бортюк, які ціною власного життя врятували десятки інших людей, гідні присвоєння звання Героя України. "Звернувся до голови парламентської фракції Давида Арахамії підготувати подання президенту України, щоб присвоїти їм звання Героїв України", - сказав Гончарук.

Як повідомлялося, о 10:12 середи в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої досягла 4 тис. кв. м. О 14:18 того ж дня пожежу було локалізовано, проте гасіння окремих осередків і ділянок тління тривало ще довгий час.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Станом на 13:00 7 грудня прес-служба ДСНС повідомляє про п'ятьох загиблих внаслідок пожежі. 10 осіб перебувають у лікарнях, доля ще 10 залишається невідомою. Аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи тривають.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. 5 і 6 грудня оголошено днями жалоби в Одесі, 8 грудня, в усій Україні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА