07:29 09.12.2019

Сотні людей залишаються під Офісом президента в рамках акції "Варта на Банковій"

2 хв читати
Сотні людей залишаються під Офісом президента в рамках акції "Варта на Банковій"

У центрі Києва на вулиці Банковій біля будівлі Офісу президента триває акція "Варта на Банковій" з вимогою до президента України Володимира Зеленського не допустити здачі національних інтересів держави під час переговорів у "нормандському форматі" в Парижі в понеділок.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", через 3,5 години з моменту початку заходу кількість його учасників зменшилася з декількох тисяч до декількох сотень людей.

Тим часом, активісти розбили перед Офісом президента намети, а також встановили сцену, з якої виступають учасники заходу. Вони, зокрема, вимагають від Зеленського не допустити укладення домовленостей, які суперечать національним інтересам України, на переговорах з лідерами Німеччини, Франції та Росії.

Як заявляють організатори "Варти на Банковій" - представники руху "Ні капітуляції", вони мають намір провести під ОП ніч. Наразі, деякі люди дійсно принесли з собою туристичні намети і речі для ночівлі. Одночасно, багато учасників протесту вже покинули Банкову.

Урядовий квартал охороняє кілька сотень правоохоронців: бійці спецпідрозділу Національної поліції, військовослужбовці Національної гвардії, співробітники Держслужби України з НС. Вони не перешкоджають проведенню акції.

Обстановка в районі проведення акції спокійна.

Тим часом, в прес-службі поліції Києва підкреслили, що правоохоронці будуть стежити за правопорядком до завершення акції, а також закликали її учасників дотримуватися норм чинного законодавства.

"Акція під Офісом президента України триває. Зараз там знаходиться близько тисячі людей. Правоохоронці продовжують стежити за порядком і закликають організаторів і учасників дотримуватися режиму тиші і встановлених правил поведінки", - йдеться в оприлюдненому столичним главком поліції в неділю ввечері повідомленні.

Як повідомлялося, 9 грудня в Парижі відбудеться зустріч лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція і РФ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА