08:50 09.12.2019

Сотні тисяч людей вийшли в неділю на акцію протесту в Гонконгу

2 хв читати
Сотні тисяч людей вийшли в неділю на акцію протесту в Гонконгу

Санкціонована владою недільна акція протесту в Гонконгу зібрала сотні тисяч учасників у центрі міста, повідомили західні і місцеві ЗМІ.

За даними агентства Associated Press, гонконгці скандували "Боротьба за свободу!". Протестувальники пройшли маршем приблизно 2 кілометри містом, стартувавши від парку Вікторія в районі Козуей-Бей до Центрального району міста.

Агентство зазначає, що учасників акції зібралося настільки багато, що іноді натовпу доводилося зупинятися, тому що він не міг рухатися вперед вулицею. Багато хто прийшов цілими сім'ями з дітьми.

Ця демонстрація є першою, з серпня, санкціонованою адміністрацією.

Коли на вулицях стемніло, учасники акції підняли вгору мобільні телефони з включеними ліхтариками і екранами.

Організатори акції закликали поліцію не розганяти протестувальників і не застосовувати сльозогінний газ. До початку акції поліція заарештувала 11 осіб і вилучила у них зброю, яка, як вважають правоохоронці, могла бути використана в ході демонстрації.

На початку акції видання South China Morning Post оцінювала чисельність учасників в десятки тисяч людей.

З червня 2019 року в Гонконгу проходять масштабні вуличні акції протесту проти вступу в силу закону про екстрадицію злочинців на територію материкового Китаю. Влада Гонконгу відмовилася від цього законопроекту, але маніфестанти розширили свої вимоги, закликаючи до реформ і проведення розслідування дій поліції під час розгону демонстрантів, і не мають наміру припиняти свої акції.

Влада Гонконгу закликає до мирних зібрань, але водночас продовжує жорстко розганяти акції протесту, які, крім іншого, зачіпають транспортну інфраструктуру. З початку червня за участь в акціях і заворушеннях заарештовано 6 тис. осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА