15:05 09.12.2019

Поліція відкрила кримінальне провадження проти Богдана за заявою Кличка

2 хв читати
Поліція відкрила кримінальне провадження проти Богдана за заявою Кличка

 Національна поліція України відкрила кримінальне провадження проти голови Офісу президента Андрія Богдана за заявою міського голови Києва Віталія Кличка про ймовірне "самоправство" голови ОП.

Відповідь правоохоронців київському мерові оприлюднило "Радіо Свобода".

"27 листопада 2019 слідче управління Головного управління Національної поліції в місті Києві внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань (...) за ознаками кримінального порушення, передбаченого статтею 356 Кримінального кодексу України", -зазначено у відповіді поліції.

Стаття 356 КК - самоправство.

Богдан поки що не прокоментував обвинувачення з боку Кличка.

Як повідомлялося в ЗМІ, на початку листопада Кличко звернувся до Нацполіції із заявою на Богдана. Він заявив, що Богдан скоїв кримінальний злочин, коли звернувся до Кабінету Міністрів із листом про його звільнення, оскільки такі дії виходять за межі посадових обов'язків голови ОП.

На початку вересня Офіс президента України звернувся до Кабінету Міністрів із проханням внести подання на звільнення голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Кличка.

У свою чергу Кличко назвав ініціативи з розділення влади в столиці та відсторонення його з посади голови КМДА такими, що суперечать законодавству, й додав, що має намір обстоювати нинішній порядок, згідно з яким обраний мер столиці автоматично призначається головою міськадміністрації. Він наголосив, що поділ посад і впровадження у столиці "двовладдя" є антиконституційним.

4 вересня Кабінет Міністрів на засіданні ухвалив рішення про звільнення Кличка з посади голови КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА