16:50 09.12.2019

Оголошено номінантів на премію "Золотий глобус"

2 хв читати

Фільми "Джокер" Тодда Філліпса та "Ірландець" Мартіна Скорсезе стануть конкурентами премії "Золотий глобус" у категорії "Найкраща драма".

На "Найкращу драму" 77-ї премії "Золотий глобус" також претендують: "1917" Сема Мендеса, "Шлюбна історія" Ноа Баумбака та "Два Папи" Фернандо Феррейри Мейреллеса, оголосили організатори в понеділок.

У номінації "Найкраща комедія/мюзикл" представлені: "Одного разу в Голлівуді" Квентіна Тарантіно, "Рокетмен" Декстера Флетчера, "Дістати ножі" Раяна Джонсона, "Мене звуть Долемайт" Крейга Брюера і "Кролик Джоджо" Тайка Вайтіті.

За звання "Найкращого режисера" поборються: Пон Чжун Хо з фільмом "Паразити" (володар Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю), Квентін Тарантіно ("Одного разу в Голлівуді"), Мартін Скорсезе ("Ірландець"), Тодд Філліпс ("Джокер") і Сем Мендес ("1917").

У номінації "Найкращий драматичний актор" представлені: Хоакін Фенікс ("Джокер"), Крістіан Бейл ("Аутсайдери"), Антоніо Бандерас ("Біль і слава"), Адам Драйвер ("Шлюбні історії") і Джонатан Прайс ("Два Папи").

За нагороду в аналогічній жіночій номінації поборються: Скарлетт Йоганссон ("Шлюбні історії"), Шарліз Терон ("Скандал"), Рене Зеллвегер ("Джуді"), Сірша Ронан ("Маленькі жінки") та Синтія Еріво ("Гаррієт").

На звання найкращий актор у мюзиклі/комедії претендують: Леонардо ДіКапріо ("Одного разу в Голлівуді"), Деніел Крейг ("Дістати ножі"), Терон Егентон ("Рокетмен"), Роман Гріффін ("Кролик Джоджо") і Едді Мерфі ("Мене звуть Долемайт").

Найкращою комедійною актрисою може стати: Емма Томпсон ("Минулої ночі"), Кейт Бланшетт ("Де ти поділась, Бернадетт?"), Аквафін ("Прощання"), Ана Де Армас ("Дістати ножі") та Біні Фелдштейн ("Освіта").

У номінації "Найкращий іноземний фільм" представлені: "Паразити" Пон Чжун Хо, "Прощання" Лулу Ванга, "Біль і слава" Педро Альмодовара, "Портрет дівчини у вогні" Cелін С’ямми і "Знедолені" Ладж Лі.

"Золотий глобус" - американська премія, яку присуджує Голлівудська асоціація іноземної преси з 1944 року за роботи в кінофільмах і телевізійних картинах. "Золотий глобус" вручається щороку в січні за результатами голосування близько 90 міжнародних журналістів, які живуть у Голлівуді.

77-ма церемонія вручення нагород премії "Золотий глобус" відбудеться 5 січня 2020 року в Лос-Анджелесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА