12:38 10.12.2019

Мовний омбудсмен у справі про напад на волонтера в Бахмуті: Потрібно дочекатися результатів слідства

2 хв читати

Урядова уповноважена із захисту державної мови Тетяна Монахова вважає, що необхідно дочекатися результатів слідства у кримінальній справі про напад на волонтера Артема Мирошниченка в Бахмуті, перш ніж робити висновки.

"Щодо трагедії в Бахмуті, це страшна подія. Гірко про це говорити в наш час у європейській країні. Вбивство людини - це горе, трагедія і кримінальний злочин насамперед. Потрібно дочекатися результатів слідства", - сказала вона на прес-конференції у вівторок у Києві.

За її словами, на сьогодні є безліч версій злочину, а "соціальні мережі - це територія емоцій".

"Ми бачимо громадський вибух навколо цієї трагедії. Але перш ніж робити гучні заяви - результати слідства", - додала вона.

Також Монахова наголосила, що як політик і публічна особа має зважувати висловлювання і формулювання. "Якщо слідство доведе, що мотив убивства був інший, я зроблю заяви, ... ви розумієте, що це відповідальність", - зазначила омбудсмен.

Вона висловила свої співчуття рідним загиблого волонтера Артема Мирошниченка.

Як повідомлялося, 29 листопада ввечері в Бахмуті невідомі напали й завдали тяжких тілесних ушкоджень місцевому волонтеру 1981 року. Про цю подію до поліції Бахмута повідомили родичі потерпілого, які знайшли його непритомного на вулиці.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Поліція затримала наступного дня фігуранта - місцевого жителя 2003 року народження. Також було встановлено особу його приятеля, який у момент скоєння злочину перебував поруч.

У Мирошниченка діагностували перелом основи черепа, він перебував у комі. 6 грудня він помер у лікарні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА