13:41 10.12.2019

Конгрес США погодив оборонний бюджет, який передбачає санкції проти "Північного потоку 2"

2 хв читати
Конгрес США погодив оборонний бюджет, який передбачає санкції проти "Північного потоку 2"

Комітети з питань збройних сил Палати представників і Сенату Конгресу США узгодили оборонний бюджет країни, який, серед іншого, передбачає санкції щодо компаній, які беруть участь у проектах "Північний потік 2" і "Турецький потік".

Законопроект про оборонний бюджет (National Defense Authorization Act, NDAA) на 2020 рік покликаний гарантувати "енергетичну безпеку Європи" шляхом введення санкцій, пов'язаних із російськими газовими трубопроводами "Північний потік 2" і "Турецький потік", йдеться в заяві комітетів.

Агентство Bloomberg повідомляло раніше з посиланням на обізнані джерела, що санкції щодо "Північного потоку 2" торкнуться компаній, що беруть участь у спорудженні газопроводу, а також топ-менеджерів цих компаній, які можуть втратити можливість отримати американську візу і зіткнутися з блокуванням транзакцій, пов'язаних з їхньою нерухомістю або активами в США.

Положення про санкції в NDAA сформульовано на основі законопроекту, представленого сенаторами Тедом Крузом і Джоан Шахін раніше цього року.

"Північний потік 2" пройде Балтійським морем, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами в Європі. Пропускна спроможність - 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюється майже в EUR10 млрд. Засновником і власником контрольного пакета акцій компанії-оператора проекту - Nord Stream 2 AG є "Газпром". До консорціуму входять також французька Engie, австрійська OMV, британсько-нідерландська Royal Dutch Shell, німецькі Uniper та Wintershall.

"Турецький потік" - проект експортного газопроводу з Росії до Туреччини через Чорне море й далі до кордону Туреччини з суміжними країнами. Перша нитка газопроводу призначена для турецького ринку, друга - для газопостачання країн Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної нитки - 15,75 млрд куб. м газу на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА