19:39 10.12.2019

Пошукові роботи на місці пожежі в Одеському коледжі продовжать після розбору стіни флігеля

2 хв читати
Пошукові роботи на місці пожежі в Одеському коледжі продовжать після розбору стіни флігеля

Пошукові роботи на місці пожежі у будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу продовжать у середу після демонтажу частини аварійного флігеля, що необхідно для гарантування безпеки рятувальників і правоохоронців, повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций.

"Сьогодні будівельники знесли частину аварійного флігеля економічного коледжу. Ця стіна могла впасти на голови рятувальників та поліцейських, через що пошукові роботи та слідчі дії на цій ділянці не проводилися", - написав Куций на своїй сторінці у соцмережі Facebook у вівторок увечері.

За його словами, для проведення робіт залучили експертів Одеської державної академії будівництва та архітектури, київських фахівців і комунальні служби. "Наразі знесли два поверхи флігеля. Ще два - спеціалісти мають розібрати завтра вранці. Нині роботі заважає туман", - розповів голова обладміністрації.

Він також повідомив, що заради безпеки будівельників і рятувальників операцію із демонтажу вирішено проводити лише у денний час. "Пошуки зниклих безвісти на цій ділянці продовжаться одразу після знесення решти двох поверхів", - написав Куций.

Як повідомлялося, о 10:12 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої сягнула 4 тис. кв. м. Підрозділи ДСНС врятували та евакуювали 40 людей (12 осіб вивели сходовими клітинами, 10 осіб вивели ланки ГДЗС і 18 осіб - за допомогою сходів та автопідйомників) із близько 400, що перебували в будівлі на момент займання.

О 14:18 того самого дня пожежу було локалізовано, проте гасіння окремих осередків займання і тління тривало ще досить довго.

Унаслідок пожежі загинули 12 людей, доля ще шістьох залишається невідомою. У лікарнях перебувають дев’ятеро із 30 постраждалих.

Повідомлялося, що згорілу будівлю можна зберегти, але є ризик обвалення стін.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. 5 та 6 грудня оголошено днями жалоби в Одесі, 8 грудня - у всій Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА