21:06 10.12.2019

Визнання Мінських угод держзрадою вдарить по Зеленському та всьому "нормандському формату"

2 хв читати
Визнання Мінських угод держзрадою вдарить по Зеленському та всьому "нормандському формату"

Обвинувачення п'ятого президента України Петра Порошенка у державній зраді під час підписання Мінських угод б'є не лише по ньому, але і по команді чинного президента України Володимира Зеленського і по всьому "нормандському формату", вважає адвокат Порошенка Ігор Головань.

"Портнов і Труба намагаються оголосити державною зрадою Мінські домовленості. Домовленості, завдяки яким агресію РФ вдалося зупинити, проти Росії було введено міжнародні санкції, а Україна отримала час і можливість для побудови нової армії, яка здатна завдати могутніх втрат ворогові. І їм байдуже, що обвинувачують вони не стільки п'ятого президента Порошенка, скільки президента Зеленського і всю його команду переговорників, для яких Мінські домовленості (Мінський протокол від 5 вересня 2014 року, Мінський меморандум від 19 вересня 2014 року та Мінський комплекс заходів від 12 лютого 2015 року) продовжують слугувати основою роботи "нормандського формату", держави-члени якого віддані їхній повній імплементації. Агентам впливу держави-агресора головне - завдати шкоди Україні", - наголосив Головань у своїй колонці на сайті "Українська правда".

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про відкриття кримінального провадження за фактом можливого скоєння державної зради Порошенком під час підписання Мінських угод про врегулювання ситуації на Донбасі у 2015 році.

При цьому екс-заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов у своєму Telegram-каналі розмістив копію відповіді ДБР на його ім'я, з якої випливає, що це він звернувся до ДБР щодо можливої держзради Порошенка під час підготовки та проведення 11 і 12 лютого 2015 року переговорів щодо змісту документа "Комплекс заходів, спрямованих на виконання Мінських угод".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА